Programi za djecu

Programi
 • Brainobrain akademija za djecu
 • Školica slova i mašte – Jagoda Iličić
 • Igrom do smjeha (kreativne radionice)
 • Dajem od srca (radionice za djecu i roditelje)
 • Šta bi bilo kad bi bilo ( radionica za djecu koja vole glumiti)
 • Socijalno i finansijsko obrazovanje djece

Školica slova i mašte

Jedan od prvih projekata koji smo razvili po osnivanju preduzeža su radionice za djecu pod skupnim nazivom „Školica slova i mašte“ koju vodi književnica i učiteljica Jagoda Iličić. Jagoda je ujedno i idejni tvorac projekta a o njoj i njenim vrijednostima vjerujemo da nije potrebno mnogo govoriti. U javnosti je poznata kao višestruko narađivana autorica i profesorica razredne nastave sa dugogodišnjim iskustvom. Upravo zbog toga, Jagoda je izvrstan izbor kada je riječ o radionicama za djecu ovog tipa.

Naime, Školica slova i mašte obuhvata dvije vrste radionica. Prva radionica, „Kraljevstvo lijepih riječi“, je namijenjena djeci predškolskog uzrasta i osnovni cilj radionice je osnažiti i pripremiti dijete za školu. Djeca će na radionicama naučiti razlikovati pojmove glas, riječ i rečenica te se kvalitetno pripremiti za polazak u školu. Radom u grupi će steći naviku rada u „učionici“, sa drugom djecom i učiteljicom te će biti ohrabreno, steći samopouzdanje i nove prijatelje. Također, dijete će imati priliku razviti svoju kreativnost.

Druga radionica je namijenjena djeci koja već idu u školu i zove se „Put oko svijeta s Knjigolinom“. Cilj radionice je razvijanje kulture čitanja a koncept radionice je u osnovi čitanje priča iz drugih zemalja i kultura, učenje igara iz zemlje iz koje priča potječe, slušanje i pjevanje pjesmica iz te zemlje, plesanje njihovih plesova, učenje pozdrava i lijepih riječi na njihovom službenom jeziku te gledanje kratkog videa putem kojeg će se djeca upoznati sa prirodom i zanimljivostima te zemlje.

Brainobrain je inovativni dvojezični program razvoja intelektualnih i životnih sposobnosti i vještina kod djece – koji se u posljednjih desetak godina proširio u više od trideset zemalja svijeta (Indija, Velika Britanija, Norveška, SAD, Švedska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Australija, Makedonija, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Poljska, Qatar, Kuvait, Oman, Kenija, Pakistan, Tajland, Novi Zeland, Kanada…) i u kojima se uspješno provodi.

Logopedski kutak

 

Logopedske usluge u centru za djecu i odrasle  uključuju:

 • Individualni logopedski rad sa djecom
 • Savjetodavni rad (sa porodicom, vaspitačima i nastavnicima)
 • Pripremu djece i njihovih roditelja za polazak u školu
 • Radionice za djecu koja pohađaju logopedske seanse
 • Radionice i edukacije za roditelje i nastavnike
 • Konsultacije

Prijavu možete izvršiti online putem  obrazca.

Put u središte priče

(Osam književnih radionica za djecu koja vole čitati, maštati i stvarati koje vas vode na put sa Benjaminom, zmajem, Knjigolinom, knjigosaurom, princezom Kamilicom, princom Šaran Čarapom, krokodilom.

 

Prijava za dječije radionice

 

X