Dozvolite nam da povedemo vaše mališane u kreativan i zabavan susret sa stanovnicima Kraljevstva lijepih riječi. Neka kroz igru upoznaju njihova veličanstva slova, riječi i rečenice, razviju vještinu pisanja i crtanja, odgonetnu tajne najljepših priča za djecu.

NA KOJI NAČIN SE REALIZIRA?

 Školica slova i mašte obuhvata dvije vrste radionica.

Prva radionica, Kraljevstvo lijepih riječi“, je namijenjena djeci predškolskog uzrasta i osnovni cilj radionice je osnažiti i pripremiti dijete za školu. Djeca će na radionicama naučiti razlikovati pojmove glas, riječ i rečenica te se kvalitetno pripremiti za polazak u školu. Radom u grupi će steći naviku rada u „učionici“, sa drugom djecom i učiteljicom te će biti ohrabreno, steći samopouzdanje i nove prijatelje. Također, dijete će imati priliku razviti svoju kreativnost.

Druga radionica je namijenjena djeci koja već idu u školu i zove se „Put oko svijeta s Knjigolinom“. Cilj radionice je razvijanje kulture čitanja a koncept radionice je u osnovi čitanje priča iz drugih zemalja i kultura, učenje igara iz zemlje iz koje priča potječe, slušanje i pjevanje pjesmica iz te zemlje, plesanje njihovih plesova, učenje pozdrava i lijepih riječi na njihovom službenom jeziku te gledanje kratkog videa putem kojeg će se djeca upoznati sa prirodom i zanimljivostima te zemlje.

ŠTA JE DOBROBIT RADIONICE?

Dijete će naučiti razlikovati pojmove glas, riječ, rečenica kvalitetno se pripremiti za polazak u školu bit ohrabreno, steći samopouzdanje i nove prijatelje, te razviti svoju kreativnost. Također će dijete na taj način upoznati priče iz drugih zemalja i kultura, naučiti igre iz zemlje iz koje priča potječe, slušati i pjevati pjesmice iz te zemlje, plesati njihove plesove, naučiti pozdrave i lijepe riječi na njihovom službenom jeziku, putem kratkog videa upoznati prirodu i zanimljivosti te zemlje.

KOME JE NAMJENJENA RADIONICA?

Radionica je namjenjena za djecu predškolskog i školskog uzrasta.

ŠTA JE CILJ RADIONICE?

Cilj je osnažiti dijete za polazak u školu, te razvijati i podsticati njegovu maštu i kulturu čitanja.

KOLIKO TRAJE JEDNA RADIONICA?

Školica, odnosno modul koji odaberete za svoje dijete, traje dva mjeseca (ili susreta).

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijavu možete izvršiti lično u prostorijama našeg Centra.

Važno je napomenuti, da upis možete izvršiti tijekom cijele godine.

X