ANKSIOZNOST I DEPRESIJA – Znate li ih prepoznati?

Međunarodni interaktivni otvoreni centar Vas poziva na iskustveno-edukativnu radionicu:

ANKSIOZNOST I DEPRESIJA – Znate li ih prepoznati?

Problemi sa spavanjem, manjak samopouzdanja, hronični umor i iscrpljenost, osjećate se bezvoljno, žalosno i gubite motivaciju, prisutan je konstantan strah od budućnosti i svega što život nosi…

Da li to onda znači da ste anksiozni ili depresivni?

Anksioznost je sastavni dio života i u njemu ima adaptivnu funkciju! Nije svaki osjećaj anksioznosti psihički poremećaj. Nekada nam organizam samo šalje poruku da smo se predugo samostalno borili sa emocijama i situacijama koje su za nas preteške! 

Psihijatrija, dijagnostika i farmakološko liječenje, danas su toliko prisutni, da više nemamo sramežljivih, neodlučnih, tužnih i nesretnih ljudi. Svi odmah dobiju dijagnozu; anksioznost, depresija, socijalne fobije… i liječe se antidepresivima. Ljudi nemaju priliku naučiti nešto o sebi, susresti se sa sobom i pokušati nešto promijeniti.

Ako želite naučiti nešto o sebi, anksioznosti i depresiji pridružite nam se na edukativno  iskustvenoj radionici „Anksioznost i depresija. Znate li ih prepoznati?“

Radionicu vodi Alma Tihić, magistrica društvenih nauka iz područja psihologije. Voditeljica posjeduje Evropski certifikat za psihoterapiju i dugogodišnje iskustvo u radu sa klijentima.

Radionica će se održati 27.11.2019. godine od 17.30 do 19:30 sati u Međunarodnom interaktivnom otvorenom centru MIOC d.o.o. , Aleja Alije Izetbegovića 10 (zgrada Jupiter) u Tuzli.

Na radionicu se možete prijaviti putem linka:  https://mioc.typeform.com/to/ZsgYrE  ili lično u Centru.

Za sve dodatne informacije o prijavi i kotizaciji možete nas kontaktirati na: tel: 035/258-358 ili E-mail: ured@miocbih.com

*Međunarodni interaktivni otvoreni centar Tuzla predstavlja društveno  preduzeće, koje kroz inovativan pristup, pruža kompetencije za individualni i profesionalni razvoj. Sudjelovanjem u programima Centra, podržavate: stvaranje edukativnih, zabavnih i kreativnih programa u našoj lokalnoj zajednici, strukturiranje slobodnog vremena djece i mladih, za lični razvoj i učenje kao i zapošljavanje jedne osobe.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

september

No Events

october

No Events

X