Međunarodni interaktivni otvoreni centar (MIOC) Tuzla

Maja Okanović, direktorica
Maja Okanović, direktorica

Međunarodni interaktivni otvoreni centar (MIOC) Tuzla predstavlja društveno preduzeće koje, kroz inovativan pristup, pruža kompetencije za individualni i profesionalni razvoj. Osnovan od strane MIOS-a (Međunarodnog udruženja „Interaktivne otvorene škole“).

Centar predstavlja sigurno okruženje za rad, inovacije, zabavu, kreativnost, učenje, saradnju, umrežavanje i usvršavanje.

Kako radimo i ko su naši klijenti?

Pristup u radu je fleksibilan. Konstantno se usavršavamo i nastojimo sa mrežom saradnika, resursa, znanja i informacija da odgovorimo na obrazovne i savjetodavne potrebe raznih klijenata: nastavnika, djece, roditelja, NVO, poduzetnika. Razvoj Centra je usmjeren na stvaranje (obrazovnih) prilika koje će osigurati primjenu naučenog znanja kao i jačanje poslovnih prilika i konkurentnost na berzi rada.

Svi programi su usmjereni na razvoj sposobnosti i polaze od pretpostavke da svaka osoba u sebi ima dovoljno kapaciteta za uspijeh. Uspijeh  ovisi o osobnom angažmanu, želji, trudu, stavu i prilikama koje stvorimo, te ustrajnosti i strasti za ostvarivanje dugoročnih ciljeva.

O nama su rekli

Jako smo ponosni na naše dijete, koje je probalo i naučilo nešto novo.

Jako sam sretna sa jako dobrom komunikacijom sa najboljim i najvrjednijim učiteljicama.

Hvala vam što ste doveli ovu novu metodu  u naš grad.

Ono što sam primjetila kod svoje kćerke je da je uživala u radionicama, rado je išla na njih i radovala se svakoj narednoj. Također, nakon radionica bila je puna utisaka i sa oduševljenjem pričala o sadržaju radionica.

Osim sto je radionica edukativnog karaktera, za moje dijete je bila relaksirajuća. Rado je odlazio i vraćao se sretan i raspoložen kući. Svakodnevno je dijelio sa mnom i prijateljima utiske i saznanja koja je ponio s radionice. Sve pohvale cijelom timu koji je učestovao u kreiranju, a posebno učiteljici Jagodi Ilićićć. Pravo je blago sarađivati sa takvim pedagogom i profesionalcem. Nadam se da ćemo i u budućnosti sarađivati. Čestitam Vam na odlično odrađenom poslu. Srdačno Vas pozdravljam.

Vrlo interesantna i zanimljiva radionica koja je moje dijete potaknulo na kreativnost, otvorilo nove vidike i proširila granice njene mašte.

Uposlenici

    • Maja Okanović, direktorica
    • Edina Hodžić, logopedica
    • Jelena Pajić, logopedica
    • Adisa Selimović Terzić, logopedica
X