Programi za nastavnike

  • Projekt menadžment
  • Specijalizirani kurs engleskog jezika za nastavnike
  • Aktivno učenje
  • Kreativni dizajn
  • Metode u nastavi
  • Muzikom do sretnog djeteta (primjen Orff metodologije u radu sa djecom)
  • Nenasilna komunikacija NVC

O modelu NVC – program namjenjen nastavnicima

Model Nenasilna komunikacija (Nonviolent Communication – NVC), Marshalla Rosenberga je rasprostranjen i prepoznat kao uspješan model komuniciranja utemeljen na empatijskom povezivanju sa sobom i drugima. Model ima jednostavnu strukturu koja je snažna i sveobuhvatna. Može se uspješno primjenjivati u osobnom i profesionalnom životu i daje mogućnost uspostavljanja uspješnijeg i ugodnijeg odnosa sa sobom i drugima. Daje odgovor na pitanja kako očuvati, istaknuti i cijeniti  integritet i  autentičnost pojedinca i prihvatiti različitosti u grupi bez stvaranja konflikata. Ima duboj utjecaj na smanjivanje nasilja diljem svijeta.

Kome je edukacija namijenjena?

Edukacija  je namijenjena je odraslim osobama/nastavnicima koji su prošli najmanje prvi modu NVCl,   koje žele razvijati komunikacijske vještine i istovremeno unaprijeđivati kvalitetu sopstvenog življenja.

Teme za učenje:

  • Kako poučavati djecu empatiji
  • Kako voditi empatijske razgovore s djecom i roditeljima (praktične vježbe)
  • Kako koristiti nenasilnu komunikaciju kao pomoć nastavnika djeci da nadilaze konfliktne situacije (Radionica: Prevođenje jezika vuka u govor žirafe)

Suština, u par riječi…

Vještine koje ćemo usvajati daju mogućnost za potpunije povezivanje sa sobom i upoznavanje sebe kroz osvještavanje svojim emocija i potreba koje su u korijenu postupaka i riječi koje izgovaramo. Istovremeno otvara mogućnost za uspostavljanje iskrenog i empatijskog odnosa s drugim ljudima, što odnose čini ugodnijim mjestom međuljudskih susreta.

Voditeljice edukacije Komunikacija Sagovornika:

Voditeljice edukacije su Ivana Pejić i Marica Lazić, treneri za nenasilnu komunikaciju i suosnivači Mreže Nenasilne komunikacije BiH, koja je dio Centra za Nenasilnu komunikaciju kojeg je osnovao Marshall Rosenberg. Trenerice više od  deset godina jačaju svoja znanja nenasilne komunikacije u kontinuiranim edukacijama, primjenjujući Marshallov model u osobnom i profesionalnom životu. Stekle su uvjete za registriranje za dobivanje internacionalne trenerske licence. U nastojanju da svojim doprinosom utječu na stvaranje odnosa među ljudima zasnovanim na suosjećajnom povezivanju, žive nadu i nastojanje da je smanjivanje nasilja diljem svijeta moguće i da put ka promjenama u društvu,  počinje u promjeni pojedinca.

X