Stres na poslu – Kako ga prepoznati, suočiti se i oporaviti?

Za vas smo organizovali još jedno veče sa psihoterapeutom gdje ćete u sigurnom okruženju, uz ograničen broj gostiju, imati priliku razgovarati o svom izazovu, postaviti pitanje ili ispričati svoju životnu priču. Bilo da uzmete aktivno učešće ili da dođete kao slušalac, sigurni smo da ćete pronaći odgovore na mnoga vaša pitanja i dileme.

Tema o kojoj razgovaramo: Stres na poslu – Kako ga prepoznati, suočiti se i oporaviti?

Primijetili ste da na posao dolazite sa grčem ili nervozom, a sve češće te osjećaje donosite i kući, vaše reakcije nekada nisu baš primjerene, a i odnosi na poslu ili sa porodicom nisu sjajni…

Da li su ovi i neki drugih simptomi posljedica stresa i sagorijevanja na poslu?

Različita istraživanja pokazuju da sve više i sve češće ljudi kao izvor stresa navode upravo posao. Rad pod pritiskom, prekomjerno opterećenje poslom, osjećaj da nemamo dovoljnu kontrolu nad zahtjevima na poslu, odnos sa nadređenima i kolegama samo su neki od primjera. Stresori mogu biti različiti, a njihov uticaj na obavljanje radnih zadataka i motivaciju snažan.

Otprilike polovina europskih radnika smatra da je stres česta pojava na njihovu radnom mjestu, a na stres otpada otprilike polovina svih izgubljenih radnih dana. Kao mnogi drugi problemi povezani sa psihičkim zdravljem, stres se često pogrešno tumači ili stigmatizira. Međutim se stres tumači kao organizacijski problem umjesto kao krivnja pojedinca, psihosocijalnim rizicima i stresom može se upravljati kao sa bilo kojim drugim rizicima za zdravlje i sigurnost na radnom mjestu.

Dođite na druženje na kojem ćete se upoznati i suočiti sa vašim stresom, te naučiti strategije kako se od stresa oporaviti.

Sve dileme i pitanja razjasnit ćemo sa Almom Tihić, magistaricom društvenih nauka iz područja psihologije i kliničkim geštalt psihoterapeutom.  

TEHNIČKE INFORMACIJE

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA:

Druženje će se održati u srijedu, 26.5.2021. godine od 17.30 do 19:30 sati u Međunarodnom interaktivnom otvorenom centru MIOC d.o.o. , Aleja Alije Izetbegovića 10 (zgrada Jupiter) u Tuzli. Druženje je zamišljeno kao neformalno okupljanje uz osvježenje i u spontanoj formi i atmosferi uz razgovor, gdje ćemo pokušati da vas približimo razumijevanju vas samih i vaše okoline.

*Napominjemo da je parking prostor ispred i iza zgrade Jupiter, besplatan od 16h.

PRIJAVE:

Na druženje se možete prijaviti putem linka: https://mioc.typeform.com/to/ZsgYrE ili lično u Centru.

KOTIZACIJA:

Kotizacija iznosi 25,00KM. Uplatu možete izvršiti gotovinski u Centru ili žiralno najkasnije do 25.5.2021. godine u 17.00 sati (nakon prijave ćemo vam dostaviti bankovne instrukcije). 

Uplatom kotizacije osiguravate svoje mjesto na druženju. Broj mjesta je ograničen.

Za sve dodatne informacije o prijavi i kotizaciji možete nas kontaktirati na: tel: 035/258-358 ili E-mail: mioctuzla@bih.net.ba  

Radujemo se druženju!

X