Programi za lični i profesionalni razvoj

„Upoznajmo Nenasilnu komunikaciju“ – Model NVC

Model Nenasilna komunikacija (Nonviolent Communication – NVC), Marshalla Rosenberga je rasprostranjen i prepoznat kao uspješan model komuniciranja utemeljen na empatijskom povezivanju sa sobom i drugima. Model ima jednostavnu strukturu koja je snažna i sveobuhvatna. Može se uspješno primjenjivati u osobnom i profesionalnom životu i daje mogućnost uspostavljanja uspješnijeg i ugodnijeg odnosa sa sobom i drugima. Daje odgovor na pitanja kako očuvati, istaknuti i cijeniti  integritet i  autentičnost pojedinca i prihvatiti različitosti u grupi bez stvaranja konflikata. Ima duboj utjecaj na smanjivanje nasilja diljem svijeta.

Kome je edukacija namijenjena?

Edukacija  je namijenjena je odraslim osobama koje žele razvijati komunikacijske vještine i istovremeno unaprijeđivati kvalitetu sopstvenog življenja.

Suština, u par riječi…

Vještine koje ćemo usvajati daju mogućnost za potpunije povezivanje sa sobom i upoznavanje sebe kroz osvještavanje svojim emocija i potreba koje su u korijenu postupaka i riječi koje izgovaramo. Istovremeno otvara mogućnost za uspostavljanje iskrenog i empatijskog odnosa s drugim ljudima, što odnose čini ugodnijim mjestom međuljudskih susreta.

Kako ćemo ploviti komunikacijskim vodama?

Plan za edukaciju

Teme edukacija su grupisane u tri modula. Svaki modul traje  dva dana, (po 6 sati):

modul:  Upoznavanje modela Nenasilne komunikacije Marshalla Rosenberga,sadržan u  četiri koraka (opažanje, osjećanja, potreba, molba)

modul:  Briga o sebi (empatično povezivanje sa sobom)

  • Postavljanje vlastitih granica
  • Preuzimanje odgovornosti

modul:  Ja – ti (suosjećajno povezivanje s drugima ili uspješna komunikacija)

  • Zahvalnost

Voditeljice edukacije Komunikacija Sagovornika:

Voditeljice edukacije su Ivana Pejić i Marica Lazić, treneri za nenasilnu komunikaciju i suosnivači Mreže Nenasilne komunikacije BiH, koja je dio Centra za Nenasilnu komunikaciju kojeg je osnovao Marshall Rosenberg. Trenerice više od  deset godina jačaju svoja znanja nenasilne komunikacije u kontinuiranim edukacijama, primjenjujući Marshallov model u osobnom i profesionalnom životu. Stekle su uvjete za registriranje za dobivanje internacionalne trenerske licence. U nastojanju da svojim doprinosom utječu na stvaranje odnosa među ljudima zasnovanim na suosjećajnom povezivanju, žive nadu i nastojanje da je smanjivanje nasilja diljem svijeta moguće i da put ka promjenama u društvu,  počinje u promjeni pojedinca.

X