Međunarodni interaktivni otvoreni centar (MIOC) je osnovao Harry Potter čitalački klub sa namjerom da djeci osigura vrijeme za zabavno druženje sa knjigom  i uz knjigu. Djeca će otkrivati koje su njihove super moći ali i učestvovati u procesu učenja tako što će dijeliti iskustva i vještine koje imaju. Razgovarat ćemo o važnosti raznih odnosa i povjerenju. Ideja čitalačkog kluba je da djeca osnaže svoje jake strane i da stvore pozitivnu sliku o sebi. Bavit ćemo se temeljnim principima odrastanja zasnovanim na knjigama Harry Potter.

Kako je svako dijete jedinstveno, tako će i aktivnosti kluba biti individualizirane prema interesovanju djeteta. Druženja u klubu su zamišljena kao dinamična, interaktivna i zabavna razmjena svega što jesmo i što bi željeli postati.

Ilustracija Jim Kay  © Bloomsbury Publishing Plc 2015, 2016, 2017
Ilustracija Jim Kay © Bloomsbury Publishing Plc 2015, 2016, 2017

KOME JE KLUB NAMIJENJEN:  

Klub je namijenjen djeci školskog uzrasta od 1. do 9. razreda. Nakon zatvaranja prijava formirat ćemo grupe prema uzrastu.

PLAN SUSRETA:

Klub počinje sa radom 16.2.2021. godine. Susreti su planirani jednom sedmično (utorkom) u trajanju od 75 minuta. Vrijeme održavanja radionica je planirano od 16.30 do 19.00h a tačan raspored ćemo dogovoriti nakon formiranja grupa.

PROGRAM:

I modul (od 16. februara do 30. marta) 7 susreta.

II modul (od 6. aprila do 25. maja) 8 susreta.

III modul  (1. juna do 27. jula) 9 susreta.

Program čitalačkog kluba je osmišljen kroz tri modula. Dijete može biti upisano na jedan ili sve module.

NAPOMENA: nije neophodno da je dijete pročitalo neku od knjiga Harry Potter da bi učestvovalo. MIOC ima biblioteku koju će članovi kluba imati na raspolaganju.

VODITELJICA: Esma Kapetanović, direktorica UG “Sreća četvrtog lista”.

Esma Kapetanović druži se sa djecom u školi punih 30 godina. Ima mnogo svojih drugara različitih genaracija i veliki repertoar ili „kofer strategija“ da izmami osmijeh, svakom djetetu dok ga uspješno Podučava, Preusmjerava ili samo Podsjeća. Ona od djece često uči kako se brzo pomiriti, kako se brzo zaigrati, pružiti ruku i zagrliti prijatelja.

 

KOTIZACIJA:

I modul 7 susreta -70,00KM (u dvije rate)

II modul 8 susreta -80,00KM (u dvije rate)

III modul  9 susreta – 90,00KM (u dvije rate)

Ukupan iznos kotizacije za tri modula iznosi 240,00KM. Ukoliko izvršite upis za sva tri modula odmah, ostvarujete popust od 40,00KM te je iznos  ukupne kotizacije 200,00KM.

PRIJAVE: https://bit.ly/2MUbmHO

Za pitanja i/ili dodatne informacije kontaktirajte: mioctuzla@bih.net.ba ili na 035/258-358.

 

X