Brainobrain je jedan od vodećih svjetskih instituta za unapređenje ličnosti i mentalnih sposobnosti djece.

Program se temelji na Abakus mentalnoj aritmetici (VAK – metode) i NLP tehnikama (Neurolingvističko programiranje).

Svrha programa je da svako dijete u potpunosti probudi svoju genijalnost i ostvari više ciljeve u životu koristeći maksimalno sve svoje mentalne kapacitete. 

Razvijajući mozak, djeca postaju samosvjesna i odgovorna, dok povećavajući intelektualni kapacitet i emocionalnu inteligenciju poboljšavaju kvalitet  života svima oko sebe kao i samima sebi.

NA KOJI NAČIN SE REALIZIRA?

Brainobrain Mentalna Aritmetika i NLP – Djecu učimo kako vizualizirati abakus, tako da im on fizički više nije ni potreban – djeca stvore mentalnu sliku u glavi i, ovisno od nivoa koji pohađaju i upornosti u svakodnevnom vježbanju, mogu vizualizirati više abakusa istovremeno. Što znači da istovremeno mogu obavljati 10 različitih matematičkih operacija, bile one sabiranje, oduzimanje, dijeljenje, množenje, decimale itd. Razvoj takve vještine (Multi-tasking) u najranijoj dobi djeteta će djetetu bitno olakšati život te ga kvalitetno pripremiti i za najzahtjevnije izazove u budućnosti, bilo one poslovne ili povezane s privatnim životom.

ŠTA SU DOBROBITI?

Brainobrain pomaže djeci da razviju: koncentraciju i usredsređivanje, odlične aritmetičke vještine, samopouzdanje, brzinu i tačnost, fotografsko pamćenje, vizualizaciju, kreativnost, pamćenje i odlučnost.

KOME JE NAMJENJEN PROGRAM?

Program je namjenjen djeci u uzrasnoj dobi od 4-14 godina. Grupe se sastoje od manjeg broja učenika (5 do 15) i formiraju se prema uzrastu djece.

ŠTA JE CILJ?

Cilj programa je potpuni razvoj mozga, razvoj ličnosti kod djeteta, te razvoj kreativnosti koji podrazumijeva pronalaženje više različitih odgovora i rješenja za situacije i zadatke koje su pred nas postavljeni.

Uz sve to dijete će poboljšati brzinu procesuiranja informacija, koncentraciju i pamćenje, fokus, odlučnost za riješavanje zadataka i situacija, samopouzdanje, samopoštovanje, vještine vođenja (leadership), poštivanje različitosti, učenje iz svojih i tuđih pogrešaka, pronalaženje najboljeg rješenja za ostvarivanje ličnih i grupnih ciljeva.

KOLIKO TRAJE?

Nastava za Brainobrain se održava jednom sedmično po 120 minuta, odnosno 2 sata. Program sadrži 10, odnosno 12 nivoa ovisno o dobi djeteta.

Svaki nivo traje :

  • 3 mjeseca za školski uzrast (ukupno 12 predavanja);
  • 4 mjeseca za predškolski uzrast od 4-7 godina starosti (ukupno 16 predavanja);

Na kraju svakog nivoa se polaže ispit. Za položeni nivo izdaje se certifikat koji vrijedi u svim Brainobrain centrima u svijetu.

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijavu možete izvršiti na broj telefona 035/258-358 ili lično u našem Centru.

X